Marian van de Koolwijk

 

In 2006 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Gedurende mijn stages merkte ik al snel dat ik een grote interesse heb in het behandelen van meervoudige en complexe aandoeningen, die veel bij ouderen voorkomen.

Van 2006 t/m 2010 heb ik de opleiding tot Geriatriefysiotherapeut gevolgd aan de Avans+ hogeschool in Breda. Vanaf 2006 heb ik in diverse praktijken gewerkt als fysiotherapeut. Sinds 2007 ben ik werkzaam in Nistelrode. Het accent van mijn werkzaamheden hier ligt bij de ouder wordende mens. Hierdoor behandel ik ook relatief veel cliënten in de thuissituatie.

Veel voorkomende ziektebeelden waar ik veel mee werk zijn;

– Neurologische aandoeningen zoals een beroerte, ziekte van parkinson en dementie.

– Orthopedische aandoeningen zoals een nieuwe heup of knieprothese, of behandeling na een heupoperatie t.g.v. een val. Tevens zet ik me in samen met een ergotherapeut op het gebied van valpreventie. Het doel is om de kwetsbare oudere zo lang en zo veilig mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten functioneren.

Ook heb ik nog diverse cursussen gevolgd zoals beweegprogramma’s en COPD. Tevens ben ik aangesloten als lid bij het NVFG (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie), het neurologienetwerk regio Bernhoven en het geriatrienetwerk regio ’s Hertogenbosch.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met reizen, tennis, hardlopen en met mijn hondje Winston.

E-mail: marian@fysiotherapiereyniers.nl

marian