Marian van de Koolwijk

Geriatrie Fysiotherapie

Contactgegevens:
Telefoon: 0412-610336
Email: marian@fysiotherapiereyniers.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

Hoi, mijn naam is Marian van de Koolwijk. In 2006 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In mijn stages merkte ik al snel dat ik een grote interesse heb in het behandelen van meervoudige en complexe aandoeningen, die veel bij ouderen voorkomen.

In 2010 heb ik de opleiding tot Geriatriefysiotherapeut afgerond aan de Avans+ hogeschool in Breda. Vanaf begin 2006 heb ik in diverse praktijken gewerkt als algemeen fysiotherapeut. Vanaf juni 2006 t/m 2018 heb ik een duobaan gehad. Ik ben ruim 12 jaar in dienst geweest van Zorggroep Elde, verpleeghuis Liduina in Boxtel. In deze baan heb ik kennis en ervaring opgedaan in het behandelen van intramurale clienten op de dagbehandeling, revalidatieafdeling, PG- afdeling, chronische somatische afdeling en clienten in de hospice. Het accent van mijn werkzaamheden gedurende die periode lag bij het behandelen van clienten op de revalidatieafdeling.

Sinds begin 2007 ben ik werkzaam bij Fysio- en Manuele Therapie Reyniers te Nistelrode.  De hoofdmoot van mijn werkzaamheden hier ligt op de ouder wordende mens. Veel voorkomende ziektebeelden/hulpvragen waar ik veel mee werk zijn:

  • Neurologische aandoeningen zoals b.v. een beroerte, ziekte van parkinson en dementie.
  • Orthopedische aandoeningen zoals b.v. een nieuwe heup/knie, of behandeling na een heupoperatie t.g.v. een val.
  • Terminale zorg en bedlegerigheid, hierbij geef ik ondersteuning en advisering.
  • Fietstraining, hierbij beoordeel ik cliënten of het nog veilig is buitenshuis te fietsen. In sommige gevallen gaan we kijken naar alternatieven en in sommige gevallen kan er worden gestart met fietstraining.

Daarnaast zet ik me samen met een ergotherapeut in op het gebied van valpreventie. Het doel is om de kwetsbare oudere zo lang en zo veilig mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten functioneren. Ik begeleid ook ouderen die na een val meer valangst hebben ontwikkeld om weer meer zelfvertrouwen te krijgen. Deze begeleiding kan bestaan uit adviezen in/om het huis, beoordelen of een loophulpmiddel noodzakelijk is, fysieke training om de balans, kracht en conditie goed op peil brengen, voorlichting/advies ten aanzien van het opstaan na een val.

Relevante cursussen die ik naast de Geriatrie opleiding heb gevolgd:

– COPD en Astma bij het NPI
– Fysiotherapie bij coronaire aandoeningen en hartfalen aan de Hogeschool Leiden
– Medical Taping Concept bij Fysiotape BV
– Motiverende Gespreksvoering bij de Vraag Centraal 
– Endoprothesen ‘het chirurgische en oefentherapeutische beleid’ bij het NPI

Tevens ben ik lid van het neurologienetwerk regio Bernhoven en een regionaal IOF (intercollegiaal overleg fysiotherapie).

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met hardlopen, fitness, yoga, zingen en met ons hondje Winston.